Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση αλιείας ψαριών και άλλων υδρόβιων ζώων στις λίμνες και τα ποτάμια που διαρρέουν το νομό Θεσσαλονίκης και όπως επισημαίνεται, το μέτρο έχει παρθεί, ώστε να προστατευτεί η αναπαραγωγή των ιχθύων και οι παραβάτες θα τιμωρούνται σύμφωνα με το νόμο.
Η απαγόρευση ισχύει ήδη από την περασμένη Δευτέρα, 6 Απριλίου και μέχρι τις 20 Μαΐου, για τη Βόλβη. Η αλιεία απαγορεύεται επίσης σ' όλα τα ρέοντα ύδατα - ρυάκια, ποτάμια, χείμαρροι - που καταλήγουν στη λίμνη και σε απόσταση τουλάχιστον 3.000 μέτρων από το σημείο εκβολής τους.
Τα ίδια χρονικά όρια ισχύουν και για το Ρήχιο ποταμό, καθ' όλο το μήκος του. Δηλαδή, από τη λίμνη Βόλβη μέχρι και τις εκβολές του, στο Στρυμονικό κόλπο.
Σε ό,τι αφορά τους ποταμούς Λουδία και Αξιό (από τα όρια του νομού μέχρι και την εκβολή τους στη θάλασσα), η απαγόρευση του ψαρέματος αρχίζει αντίστοιχα από τις 15 και τις 17 Απριλίου και θα διαρκέσει έως και την 1η Ιουνίου. Ισχύει δε και για όλους τους παραποτάμους και τα αρδευτικά κανάλια των δύο ποταμών.
ΠΗΓΗ: kathimerini.gr