Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Μόνο πέντε ημέρες απομένουν για την «Ώρα της Γης» που είναι το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 20.30 και καλούνται οι πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα, την "Ώρα της Γης".

Ως μεταπτυχιακό που ειδικεύεται σε θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης, δεν θα μπορούσαμε παρά να αναρτήσουμε μια ανακοίνωση για το γεγονός αυτό και να το γνωστοποιήσουμε σε όσους δεν το γνωρίζουν, ενώ δίπλα φαίνεται και το ρολόι που κάνει την αντίστροφη μέτρηση μέχρι εκείνη την ώρα.

Η Ώρα της Γης (EARTH HOUR) ξεκίνησε ως μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα. Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μια από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως. Στόχος είναι να συμμετάσχουν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, σε περισσότερες από 1000 πόλεις και όλοι μαζί να αποδείξουν πως είναι δυνατόν να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Μεγάλη, όμως, είναι και η ελληνική ανταπόκριση με αποτέλεσμα περισσότεροι από 350 δήμους και κοινότητες να έχουν δηλώσει συμμετοχή ενώ και η συμμετοχή των πολιτών αυξάνεται αλματωδώς, αγγίζοντας τις 32.000 ατομικές εγγραφές.