Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Mah prezident iz black…


Τα μηνύματα που έρχονται από την Δυτική πλευρά του Ατλαντικού, τουλάχιστον ως προς τις διεθνείς σχέσεις της ειρηνοποιού υπερδύναμης, κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι.

Οι ελπίδες για αλλαγή ως προς την πολιτική κατά της «τρομοκρατίας» και της βίαιης παρέμβασης στα εσωτερικά μιας χώρας, μάλλον φρούδες αποδείχθηκαν. Ο Ομπάμα ενέκρινε την αποστολή 4.000 στρατιωτών στο Αφγανιστάν [ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ-Online]
Ταλιμπάν, τζιχάντ, μπούργκα… σε συνδιασμό με την εξαθλιωτική φτώχεια της χώρας αυτής δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα τρόμου. Μα είναι να μην φοβάται κανείς;
(Ενδεικτικά και μόνο, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στο Αφγανιστάν $457 και για την Ελλάδα $32.800 [Wikipedia])

Άντε καλά. Είναι τρελοί αυτοί οι Αφγανοί! (…γιατί μου θυμίζει κάποιο κόμικ;) Στο Ιράκ τι γίνεται; Έχουν συμπληρωθεί 6 χρόνια από την εισβολή και για να ευθυμήσουμε λίγο, ας θυμηθούμε το λόγο της εισβολής. Όπλα μαζική καταστροφής. Δεν έχει ακουστεί τίποτα ακόμα για αποχώρηση των Αμερικανικών Δυνάμεων από την περιοχή, υπόσχεση που προεκλογικά, ο Πρόεδρος δεν έχανε ευκαιρία να την υπογραμμίζει. Μήπως η παρουσία τους εκεί είναι και ένα μοχλός πίεσης και για κάποιες άλλες χώρες με «πυρηνικές» φιλοδοξίες; Τώρα, βέβαια, θα μου πεις, ‘’Κάτσε ακόμα δεν έχουν κλείσει 3 μήνες διακυβέρνησης. Τι θες; Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη.’’ Δεκτό. Ας ελπίσουμε ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές.

Πάμε τώρα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Εντάξει; Χαρήκατε που ο Ομπάμα παραβρέθηκε σε εκδήλωση Ελλήνων μεταναστών (παρευρισκομένου και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής) για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και είπε τη λέξη "foustanela"? Αντε να σουβλίσουμε και ένα αρνί ή έστω ένα κοκορέτσι για να το καλό.
Ο υποψήφιος υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Φίλιπ Γκόρντον, μετονόμασε την κατοχή του Βορείου τμήματος της Κύπρου, σε «παρουσία», κατά τη συνέντευξη από την επιτροπή της Γερουσίας. Έστειλε, δηλαδή, για διακοπές τα τουρκικά στρατεύματα στη Β. Κύπρο. [η σημερινή]
Τελικά λέει να μη πάει. Έλα μωρέ τώρα! Ωχού! Ποιος πάει να δει τον Οικουμενικό Πατριάρχη; Ο αμερικανός πρόεδρος τελικά δεν θα επισκεφθεί τον Πατριάρχη στην επερχόμενη επίσκεψη του στην γειτονική χώρα. [naftemporiki.gr]
Είδηση που άκουσαν με μεγάλη θλίψη τα κλιμάκια του Υπουργείου Εξωτερικών και το, κατά τ’ άλλα δυνατό, ελληνοαμερικανικό lobby.

Anywayz. O τίτλος του post είναι δανεισμένος από τραγούδι του Jay-Z, so here we go…

1 σχόλια:

ΜΗΔ είπε...

Κάπως έτσι είναι ...

Αλλα για να είμαστε δίκαιοι πρέπει να πούμε , ότι μολονότι αυτός που μένει στο Άσπρο Σπίτι φέρεται ως "αρχiστρατηγος" ,αρχηγός κράτους ,γενικός υπεύθυνος τέλος πάντως , στην πραγματικότητα η εξωτερική πολιτική είναι χαραγμένη από καιρό και από άλλους... (μονο ο ευλογημένος μας τόπος δεν λέει να καταλάβει ότι η "εξωτ". πολιτική πρέπει να είναι διαχρονική και όχι να αλλάζει σε κάθε εκλογές) . Από την άλλη ο Gordon όντως δεν παραδέχτηκε ότι οι Τουρκικες δυνάμεις είναι κατοχής , αλλα όταν τον ζόρισε ο γερουσιαστής που του κανε την ερώτηση και τελικά του αποκάλυψε ότι ο Obama στην προεκλογική περίοδο χαρακτήρισε Δυνάμεις κατοχής τα Τουρκικα Στρατεύματα , τότε ο Gordon δεν ήξερε πως να τα μπαλώσει..
Και το Λόμπι μας (ο θεός να το κάνει)δεν νομίζω ότι ήταν ποτε και πολύ ισχυρό ..τουλάχιστον όχι όσο άλλων στη γειτονιά μας.. Κατάφεραν τουλάχιστον να μην συναντηθεί η Κλίντον με τον Τουρκοκύπριο Ομόλογο της {τεραστια επιτυχια, μην ξερασω}..
..
Τέλος χωρίς και εγώ να έχω τις μεγαλύτερες ελπίδες για τον "ηλιοκαμενο" (όπως λέει κ ο Σύλβιο...άλλος παλαβός γείτονας και αυτός ) νομίζω ότι η διαφορα με τον προηγούμενο (τον Θάμνο τον Bush λέω) είναι τουλάχιστον εμφανής (επικοινωνιακά τουλάχιστον ..μέχρι και με τους Ιρανούς έρχεται σε κάποια επικοινωνία ).
Κατά την ταπεινή μου γνώμη το θέμα είναι, πάνω από τα κόκκινα κουμπιά να βρίσκονται άνθρωποι με κάποια τσίπα ..και ο Blarack, μοιαζέι να έχει "καποια" τέτοια ίχνη ..τουλάχιστον τα "Obamakia" ακόμα δεν άρχισαν να πίνουν και να ftiaxnontai (σαν τις κορες του ακατανομαστου) , και η Μισέλ είναι γυναικάρα...όχι σαν την Λόρα...(Καραγιαννίδου όχι εσύ ;-)).

Και μολονότι γκρινιάρης εκ πεποιθήσεως ,στο παρόν ζήτημα είμαι διατεθειμένος να αναμείνω ολίγον τι ...Κάτι μου λέει ότι θα τα πάει καλούτσικα.Έρχεται και G20 στο London ..για να δούμε.

Παντως οπως ειπε και ο μεγαλος πρωην κατασκοπος Πουτιν {που σημειωτεών δεν σηκώνει πουτινιές} "..Οι μεγαλύτερες απογοητεύσεις έρχονται από τις μεγάλες Προσδοκίες..."

Από την άλλη φιλε Alex...Για post,είσαι super...Περιμένω πρόοδο για την Διόρθωση στον Μπήκα ..DjMimis ομοίως.!!! LOL