Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Φράγματα εναντίον λειψυδρίας


Με την κατασκευή μικρών και μεγάλων φραγμάτων στην Ελλάδα, θα αντιμετωπιστούν η λειψυδρία και οι κλιματικές αλλαγές, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
Το επιμελητήριο τονίζει ότι με την κατασκευή νέων φραγμάτων θα αυξηθεί το ποσοστό παραγωγής ενέργειας από υδροηλεκτρικά έργα και θα γίνεται σωστή διαχείριση των υδατικών πόρων.Επίσης, τα φράγματα συμβάλουν αποτελεσματικά και στην απόσβεση των πλημμύρων όπως έχει συμβεί στον ποταμό Αχελώο.
Σημειώνεται ότι στη χώρα μας υπάρχουν 150 φράγματα που αξιοποιούν μόλις το 1/6 των υδάτων από τους μεγάλους ποταμούς της χώρας.
Μέχρι τώρα η ΔΕΗ αξιοποιεί το 1/3 του υδροδυναμικού της χώρας, ωστόσο στην ανακοίνωση τονίζεται η ανάγκη κατασκευής και άλλων υδροηλεκτρικών έργων.

ΠΗΓΗ: skai.gr

1 σχόλια:

alex.00 είπε...

Ναι η υδροηλεκτρικη ενεργεια χρησιμοποιειται αρκετα στην Ελλαδα αλλα εχει και αρκετα περιθωρια βελτιωσης, οπως αλλωστε ειπες και εσυ, μόνο το 1/3 του υδροδυναμικου αξιοποιειται. Απο αυτην προερχεται το 60% του συνολικου ενεργειακου δυναμικου που παραγεται απο ΑΠΕ και 3-3,5% του συνολικου δυναμικου της χωρας.
Αυτο που με πειραξε εμενα πιο πολυ, ψαχνοντας για την παρουσιαση για το ΠΠΒΑ.1, βρήκα οτι η αιολικη ενεργεια στην Ελλαδα ειναι σε τραγικα επιπεδα και αν αναλογιστει κανεις οτι ειναι απο τις πιο καθαρες μορφες ενεργειας και αρκετα αποδοτικη.
Παντως για να λεμε και του στραβου το δικιο και στην υπολοιπη Ευρώπη δεν εχει αξιοποιηθει αρκετα. Η Ελλαδα είναι 8η στους 25 της ΕΕ.

:]