Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009


Η Ιαπωνία στοχεύει στην επέκταση των «πράσινων επιχειρήσεων» και τη δημιουργία μέχρι και ενός εκατομμυρίου νέων θέσεων εργασίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας σήμερα. Αυτό το σχέδιο έχει διπλό στόχο: την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την τόνωση της εγχώριας οικονομίας, εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
«
Επιθυμούμε να λάβουμε την πρωτοβουλία και να δημιουργήσουμε μια πρωτοπόρα κοινωνία χαμηλής παραγωγής διοξειδίου του άνθρακα και ταυτόχρονα να είμαστε οι πρώτοι που θα βγούμε από την οικονομική ύφεση», δήλωσε ο Ιτσίρο Σουμικούρα, αξιωματούχος του υπουργείου Περιβάλλοντος της Ιαπωνίας.
Η χώρα σχεδίασε να επεκτείνει τις φιλικές προς το περιβάλλον επιχειρήσεις μέχρι το 2020, προσλαμβάνοντας 2,2 εκατομμύρια άτομα, ανεβάζοντας την αξία τους στο ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Μεταξύ των μέτρων που μελετά η κυβέρνηση, είναι και η παροχή δανείων με μηδενικό τόκο σε επιχειρήσεις φιλικές προς το περιβάλλον.


ΠΗΓΗ:tvxs.gr

2 σχόλια:

alex.00 είπε...

Εγω τα λεω... nihon will save the world... αλλα ποιος ακουει?

ΜΗΔ είπε...

Egw pali lew ..gia arxi ,me to 1 tris $ , na mas epidotisei sto ditiko kosmo me ena Prius ana 4 atoma kai kanena magnitiko {ypertaxy} traino an xwra ..kai meta as kanei kai prasines epixeiriseis ...exume kairo