Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

H «οικολογική» δράση της Shell

Παρακολουθείστε αυτό το συγκλονιστικό βιντεάκι όπου στελέχη της Shell μιλούν για την «ανάγκη διαχείρισης του περιβαλλοντικού κινδύνου για τους επενδυτές και τα εγγόνια μας». Το βίντεο περιγράφει τη δραστηριότητα της εταιρείας και τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον. Ενδεικτικό το παράδειγμα των αποτελεσμάτων από την καύση φυσικού αερίου στη Νιγηρία.

H «οικολογική» δράση της Shell

2 σχόλια:

ΜΗΔ είπε...

Δεν με εκπλήσει καθόλου..αυτοί οι αλητήριοι απο το 90 εγκατέληψαν μια εξέδρα αντλησης στις βόρειες θάλασσες (η οποία και τελικώς βυθίστηκε) οταν τελείωσε το κοιτασμα και προξένισαν μεγάλη καταστροφη... απο τοτε , τους έχω κάνει εμπάργκο! (βεβαια το δικό μου το όχημα δεν καίει βενζίνη , ωστόσο το εμπάργκο , εμπάργκο ...)

Eli@s είπε...

Τι απαιτήσεις έχουμε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι από μία κολοσσιαία επιχείρηση της οποίας το όνομα της, πέρα από τα λογιστικά φύλλα που αναγράφεται σαν Shell, είναι ‘’πετρελαϊκή επιχείρηση’’;. Τι απαιτήσεις έχουμε λοιπόν από μία πετρελαϊκή επιχείρηση για περιβαλλοντική συνείδηση; Τι απαιτήσεις μπορούμε να έχουμε στην προώθηση από μέρους της τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι οποίες μόνο ζημιά μπορούν να της επιφέρουν; Ας μην κοροϊδευόμαστε… τα υποτιθέμενα έργα φιλικά προς το περιβάλλον και οι δαπανηρές διαφημίσεις με περιβαλλοντική συνείδηση είναι μόνο για να ρίχνουν λάσπη στα μάτια του κόσμου λέγοντας του πως ποτέ μα ποτέ, τέτοιου είδους επιχειρήσεις δεν πρόκειται να αναπτύξουν στρατηγικές προστασίας του περιβάλλοντος, εκτός από τα αυτονόητα (φίλτρα κλπ), αφού μόνο κ μόνο η σκέψη για δημιουργία τους έχει ρυπογόνο αποτέλεσμα.
Για τι εμπάργκο να μιλάμε λοιπόν αφού τα διυλιστήρια της ΕΚΟ και το ΤΙΤΑΝ βρίσκονται σχεδόν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης… Με τον κόσμο της Κένυας ασχολούμαστε… με τον κόσμο της Ελλάδας πότε θα ασχοληθούμε εμείς οι Έλληνες?