Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Το ΤΕΕ/ΤΚΜ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Καύσιμα Μεταφορών και Αειφόρος Ανάπτυξη» Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008 από τις 17:00 έως τις 21:10 στο αμφιθέατρο «Αλ. Τσιούμης» του Τμήματος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο δράσης της ΜΕ Ενέργειας και της σχετικής Ομάδας Εργασίας με σκοπό την προβολή - σχολιασμό της υφιστάμενης κατάστασης των συμβατικών καυσίμων και των βιοκαυσίμων μεταφοράς στη χώρα μας και των προοπτικών για αειφόρο ανάπτυξη.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των Καυσίμων Μεταφορών και της Αειφόρου Αναπτύξεως. Ειδικότερα θα εξεταστούν οι προοπτικές ανάπτυξης των καυσίμων μεταφορών με την ενσωμάτωση βιοκαυσίμων στο ενεργειακό ισοζύγιο μεταφορών μέσω του νομοθετικού πλαισίου (ν. 3423/2005) και των οδηγιών της ΕΕ (2003/30/ΕΕ) και θα αξιολογηθούν οι προοπτικές αειφόρου ανάπτυξης των καυσίμων μεταφορών.
Επιπλέον θα παρουσιαστούν προτάσεις για την ενίσχυση του νόμου των βιοκαυσίμων (πρότυπα για βιοαιθανόλη, πρότυπα για καύσιμα παραγόμενα από συμπαραγωγή βιομάζας και συμβατικών πετρελαϊκών τροφοδοσιών) και οι προοπτικές της αεριοκίνησης στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη.