Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ 'ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ';

Βιοντίζελ. Παράγεται από φυτικά έλαια και ζωικά λίπη με τη μέθοδο της μετεστεροποίησης των τριγλυκεριδίων, που αποτελούν το κύριο συστατικό τους. Αποτελεί υποκατάστατο του συμβατικού ντίζελ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτούσιο ή σε μείγματα με αυτό στους ήδη υπάρχοντες πετρελαιοκινητήρες.
Βιοαιθανόλη. Το πρώτο καύσιμο που χρησιμοποιήθηκε ως υποκατάστατο της βενζίνης σε κινούμενα οχήματα είναι η βιοαιθανόλη. Η βιοαιθανόλη παράγεται κυρίως από την αλκοολική ζύμωση της ζάχαρης. Μπορεί επίσης να συντεθεί βιομηχανικά από τη χημική αντίδραση του αιθυλενίου με ατμό.
Βιομάζα. Ο αγροτικός πληθυσμός ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών χρησιμοποιεί ξύλα, ροκανίδια, άχυρα, υπολείμματα της επεξεργασίας του ξύλου, καθώς και πυρήνες σπόρων, όπως το κουκούτσι της ελιάς, σε ολοένα μεγαλύτερες ποσότητες για ενεργειακούς σκοπούς.
Βιοαέριο. Καθώς τα φυτά και τα ζώα αποσυντίθενται παράγουν ένα άχρωμο και άοσμο αέριο, το μεθάνιο. Το μεθάνιο είναι πλούσιο σε ενέργεια και αποτελεί το κύριο συστατικό του βιοαερίου. Το βιοαέριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και ως καύσιμο για μηχανές εσωτερικής καύσης.

ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ Η ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ) ΠΡΟΚΑΛΛΕΙ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΡΟΦΗΣ {ΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ}
ΜΗΠΩΣ Η ΛΥΣΗ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΥΚΗΤΕΣ;;

Ένα σπάνιο είδος μύκητα, που έχει τη δυνατότητα να παράγει από μόνος του πετρέλαιο, ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε τροπικό δάσος της Παταγονίας. Οι επιστήμονες που τον ξετρύπωσαν στο κλαδί ενός δέντρου, εξετάζουν τώρα το γονιδίωμά του για να καταλάβουν πώς μπορεί και παράγει τους υδρογονάνθρακες που κρύβει μέσα του ο μαύρος χρυσός, χωρίς βέβαια να αποκλείουν στο μέλλον τη δημιουργία μιας απέραντης μυκητοκαλλιέργειας που θα παράγει φθηνή ενέργεια, χωρίς να εξαντλεί τους φυσικούς πόρους του πλανήτη μας.

ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΕΙΔΩΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΜΑΣ

ΠΗΓΗ : Τα ΝΕΑ Σαβ/κο

2 σχόλια:

Menia Papa είπε...

Makari i lisi na einai ston mikita..To gegonos oti oi anthropoi eimaste aisiodoskoi kai me tin texnologiki anaptiksi pou iparxei pisteuo pos tha tin vrume tin lisi..

ria είπε...

Καλές όλες αυτές οι ανακαλύψεις αλλά αν δεν αλλάξουμε συνήθειες εμείς το πρόβλημα απλά θα μετατίθεται.